Mistrovství ČR ve vaření svíčkové

Mistrovství ČR ve vaření svíčkové

zámek Červený Hrádek -

8. 9. 2018

 

Co musíte udělat k přihlášení?
Pošlete e-mail na adresu novinky@atlas.cz či na mou adresu holy.jirka@gmail.com například s textem „Přihlašuji se do soutěže Mistrovství ve svíčkové 2017“. Připojíte podpis a případný kontakt, a je to. Následně obdržíte potvrzení od pořadatelů o registraci.

Přihlášení soutěžící se poté musí dostavit v den soutěže na zámek Červený Hrádek u Jirkova, okres Chomutov, kde je od 13 hodin prezence soutěžících. Každý si vylosuje číslo, pod kterým pak anonymně soutěží. Vlastní soutěž začíná ve 14 hodin. Startovné se neplatí.

V krátkosti připomenu pravidla, která se po celou dobu soutěže nemění:

Soutěží se anonymně – totožnost soutěžících zná pouze jeden z organizátorů, který organizuje jejich pořadí.
Každý soutěžící je povinen přinést do soutěže celkem (minimálně) 7 soutěžních porcí svíčkové – maso + omáčku.
Knedlíky jsou od sponzora pro všechny soutěžící stejné! – nehodnotí se!
Vařiče jsou k dipozici, soutěž probíhá pod širým nebem.
Talíře jsou zajištěny organizátory – pro všechny stejné – nejsou připuštěny výjimky, talíře nesmí ovlivňovat umělecký dojem.
Svíčková musí být čerstvá – porotci jsou jenom lidi.
Porota hodnotí podle pořadových čísel – soutěžící č. 1, 2, 3….
Porotců bývá 5-7.
Porce: nesoutěžní knedlík + maso + omáčky vzorek
Hodnotí se: chuť a vůně omáčky, konzistence omáčky, chuť masa, zpracování masa a celkový umělecký dojem soutěžní porce.
Hodnocení jako ve škole, každá kategorie známkami 1-5 (nejlepší 1, nejhorší 5). Výsledky všech kategorií od jednoho soutěžícího se sečtou.
Zvítězí soutěžící, který získá nejméně bodů.
Více zde: https://www.facebook.com/Mistrovstv%C3%AD-ve-sv%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A9-%C4%8Cerven%C3%BD-Hr%C3%A1dek-239438612734822/?fref=ts